9 de maig del 2013

Cafè-Debat: "L’elecció de papes a la història: llegendes i secrets"




La setmana passada, el 30 d’abril, hi va haver el 2on. Cafè-Debat d’aquest curs 2012-2013, “L’elecció de papes: llegendes i secrets”.

Com sol passar sempre, una hora i mitja no és suficient per debatre més d’una dotzena de persones, sobretot si el tema és sobre l’església catòlica. En aquesta ocasió, es podria dir, quasi no es va deixar al ponent l’historiador i articulista Pere Fullana fer la seva exposició del tema, cosa que normalment sol durar més o manco una mitja horeta. Just començar l’acte ja hi va haver “debat” o diàleg, segons es miri, sobre l’elecció del papa Joan Pau II. Encert o gran errada?

Cal pensar que cada persona anava al debat amb unes idees, uns dubtes, unes preguntes,...o simplement amb ganes d’escoltar aquests “secrets” que el títol ens feia creure que descobriríem. Cada un de nosaltres devia tenir expectatives diferents, com és natural, i com es demostrà llavors en les intervencions que hi va haver.

Per què va dimitir Benet XVI?; Sabrem mai si Joan Pau I va morir o el mataren?; Les eleccions dels papes, religió o política?;El nou Papa serà més pastor, més reformista?; Què hi ha de les històries que sempre ens han contat de Betlem?; L’Església Catòlica i la Cia?; ... I va haver més qüestions, però com he dit abans no hi va haver temps.

Però ens demanam: Hi haurà un altre Cafè-Debat sobre aquest tema?; Podria ser una assignatura optativa?... Crec que varem sortir en ganes de parlar-ne més.

MCGR

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada